Finn Kalvik – Ingen vei hjem

Finn Kalvik – Ingen vei hjem

Med nyskrevet soloalbumet er Finn Kalvik klar for kulturhusturné. Det blir Finn, gitaren og alle hans kjente og kjære sanger, i tillegg til et knippe med helt nyskrevne låter fra albumet «Ingen vei hjem».

Albumet, som er hans første nyskrevne soloalbum på 10 år, slippes fredag 28.april.

Med stor formidlingsevne, lune kommentarer og små anekdoter om tekstene og historiene bak, blir dette et unikt møte med en av Norges fremste visesangere: Finn Kalvik.

 

Konsertanmeldelse, Oseberg kulturhus

Anmeldt av: Fredrik Rütter

Da fikk vi en opplevelsen av at sommeren endelig er kommet for en stakket stund. Det skjedde i går kveld i Oseberg kulturhus da Finn Kalvik stakk innom og ga av det beste han har skrevet av viser med blant annet sommeren som tema.

Men fra første stund, han entret scenen alene, gikk rett på sak og startet opp med «Finne meg sjæl».
Bare etter halvannen akkord var applausen der, og salen var med.
På spørsmål om hvor mange av de tilstedeværende som hadde vært på Club 7 i Oslo noen gang i sitt liv, svarte over halvparten et rungende ja. Kalviks replikk var klar, da har jeg jo kommet hjem. Men det var vel ikke på restaurant Kongen at eventyret Club 7 startet. Kalvik har nok funnet seg sjæl etter han fikk sin første suksess med den låten, ellers hadde han nok ikke klart å holde det gående i over førti år, og at han er en folkekjær musiker og visesanger er det ingen tvil om.

Det var faktisk nærmest en urfremføring denne kvelden. Visen «Sol inne, sol ute» er nyskrevet, teksten i samarbeid med Øystein Sunde, og det er et sjarmerende tilbakeblikk på sommerferien i 1962 som ble tilbrakt i Risør. Halvparten av sangene han hadde valgt til denne konserten, som forresten er den første på høstens norgesturné, kommer fra hans nyeste CD hvor han nærmest covrer seg selv.

14 melodier, hvor flere ble avsunget unisont i samspill med hele salen, fikk et entusiastisk publikum servert. Da «Livets lyse side» – melodien som ble skrevet på kassakreditt på Lanzarote, og som dekket hele gjelden etterpå – tonet ut, var det flere som sto og klappet på stolene. Alle reiste seg og nærmest skrek ut at de ville ha mer, noen truet med at de kom til å nekte å forlate salen om det ikke ble ekstranumre. De kom i form av «Ride ranke» og «Aldri i livet». Det skal være veldig, veldig mange år siden Kalvik har hatt med seg et band, men så fint som de løftet fram melodiene hans var vel ikke det noe å være redd, de får nok en flott turné sammen, og publikum kan bare glede seg til at de kommer til et konserthus i nærheten

 

Telefonbestilling: 815 33 133

Bestilling/gruppebestilling:
billetter@chatnoir.no

Forestillingsfakta

Konsert

Showstart: 5 nov 2017

Showslutt: 5 nov 2017

Billetter:

Billettpris: kr 420,- inkl. avgift

Med: Finn Kalvik

Produsent: Nama