Oslo Jazzfestival: Bodil Niska Kvartett med England Brooks

Oslo Jazzfestival: Bodil Niska Kvartett med England Brooks

Tenorsaksofonist Bodil Niska er en av våre store hjemmefavoritter. Mange kjenner henne nok igjen som den blide og standhaftige dama bak disken på platebutikken og caféen Bare Jazz som hun driver her i Oslo, men i tillegg til å selge jazz så spiller hun jazz. ”Damn! The woman can PLAY!», var Sonny Rollins reaksjon da han først hørte henne, og det hadde han helt rett i. Bodil Niska spiller i tradisjonen etter Coleman Hawkins, Ben Webster og Stan Getz, og hun sjarmerer publikum med sitt melodiøse og myke saksofonspill.

Bodil Niska er en eksil-Hammerfestværing som har bodd i Oslo siden 1990. Via sin mentor Randi Hultin ble hun raskt integrert i byens jazzmiljø og startet trioen Girl Talk med Elisabeth Walker og Tine Asmundsen, før hun mot slutten av 90-tallet dannet Bodil Niska Kvartett. I 2009 mottok hun Oslo Jazzfestivals Ella-pris for sitt virke som musiker, samt sin innsats for jazzlivet i Oslo gjennom Bare Jazz.

På årets konsert har Bodil invitert med seg den LA-fødte Bodøværingen England Brooks, som

i løpet av få år har gjort seg sterkt bemerket i Bodøs musikkliv. Med sin dype og sterke røst leverer hun en god mix av jazz, soul og gospel som virkelig er verdt å lytte til. Kanskje noen også husker henne fra TV2s The Voice i 2015.

Telefonbestilling: 815 33 133

Bestilling/gruppebestilling:
billetter@chatnoir.no

Forestillingsfakta

Jazz

Showstart: 17 aug 2017

Showslutt: 17 aug 2017

Billetter:

Billettpris: kr. 375,- inkl. avgift

Med: Bodil Niska Kvartett og England Brooks

Produsent: Oslo Jazzfestival