Forsvarets stabsmusikkorps – One Night at The Movies 14.-15. april

Forsvarets stabsmusikkorps – One Night at The Movies 14.-15. april

E.T. Harry Potter, Mulan, Star Wars, Da Vinci Code, Top Gun, Man of Steel, Schindler’s List, The Truman Show, The God Bad and the Ugly, Kill Bill

Den beste musikken fra de beste filmene opp igjennom tidene, og musikk fra legendariske eventyrfilmer til klassiske westernfilmer, fra Harry Potter universet og storslåtte krigsfilmer.

Det blir et gjenhør med de vakreste melodiene og de storslåtte legendariske filmmusikk-stykkene, og vi kan love en aften med gåsehudfaktor og bakoversveis.  Flere av stykkene har vi fått arrangert spesielt for anledningen for orkesteret.

Forsvarets stabsmusikkorps er på en miniturné og det er et topptrent orkester med glimrende solister fra egne rekker som inntar scenen på forskjellige kulturhusene. Til å lede det hele har vi med oss en av landets mest anerkjente dirigenter, som er kjent for sitt energiske engasjement og behersker et stort spenn av musikksjangere.  Sette deg godt tilbake i setet og vær med oss på denne fantastiske musikalske reisen gjennom filmmusikkens verden.

Eli Kristin Hanssveen er booket som solist til konserten og Per Sundnes skal være konferansier.

Med oss som gjestesolist er ingen ringere enn solist ved Den Norge Opera og Ballett, Eli Kristin Hanssveen. Hun skal gjeste oss på «Into the unknown» fra Frost 2, «Now we are free» fra The Gladiator, Lucia Di Lammermoor fra filmen The Fifth Element og på medley over diverse soundtracks til Kill Bill-filmene.

Vi kan love en aften med gåsehudfaktor og bakoversveis da flere av stykkene er arrangert spesielt for anledningen for orkesteret.

Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.

Ingar Heine Bergby ble født 4. februar 1964 i Sarpsborg, og hans musikalske familie bragte ham inn i korpsbevegelsen. Han er utdannet klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges musikkhøgskole. Senere studerte han orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon i 1991.

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem profesjonelle musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine over 200 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Korpset har tilholdssted og eget konsertlokale, Ridehuset scene, på Akershus festning.

Korpsets hovedoppdrag er å representere Forsvaret nasjonalt og internasjonalt ved merkedager, seremonier og konstitusjonelle oppdrag. Stabsmusikken bidrar musikalsk ved statsbesøk, nasjonaldagen og Frigjørings- og veterandagen. Videre medvirker de ved medaljeseremonier, kransnedleggelsen og de tradisjonsrike vaktparadene i hovedstaden. Utover dette har korpset en utstrakt konsertvirksomhet over hele Østlandet, og deltar også på internasjonale musikkfestivaler og militære tattooer.

Telefonbestilling: 815 33 133

Bestilling/gruppebestilling:
billetter@chatnoir.no

Forestillingsfakta

Konsert

Showstart: 14 apr 2023

Showslutt: 15 apr 2023

Billetter:

Billettpris:

Ordinær pris: kr 490,- inkl. avgift
NMF: kr 390,- inkl. avgift
Venn: kr 360,- inkl. avgift
Student: kr 245,- inkl. avgift
Barn: kr 200,- inkl. avgift

Med: Forsvarets stabsmusikkorps under ledelse av Ingar Bergby. Eli Kristin Hanssveen solist til konserten og Per Sundnes er konferansier.

Spilletid: 2 timer inkl. pause

Produsent: Forsvarets stabsmusikkorps