Hilde Louise Asbjørnsen: Stardust

Hilde Louise Asbjørnsen: Stardust

Hilde Louise Asbjørnsen inviterer til et sprudlende musikalsk show som tar oss tilbake til det forrige århundre og hennes største heltinner. Den selvskrevne forestillingen er basert på boken med samme navn, og forteller om 8 utrolige legender på 80 minutter.

Musiker, komiker, skuespiller og nå forfatter Asbjørnsen har gitt ut 11 kritikerroste album, gjort store musikal-roller («Chicago», «Cabaret» m.fl.), og vunnet komipriser. Hennes første solo-forestilling «The Lulu Show – Livet er en dans på renter» fikk terningkast 6 i Aftenposten og ble spilt i både inn og utland.

Nå er Asbjørnsen klar med et nytt solo-show om åtte utrolige kvinneliv for 100 år siden, da jazz var rock’n roll. Med et tegneserieaktig glimt i øyet og ved hjelp av noen av århundrets største jazz-hits forteller hun om skjebnen til sine største musikalske heltinner: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

Bokken Lasson booket sin egen solo-turné i 1895 og gikk i dundrende underskudd, men endte som Norges første kabaret-direktør. Josephine Baker jobbet som spion for den franske regjeringen under 2. verdenskrig med informasjon om tyske plasseringer sydd inn i undertøyet. Mae West ble kastet i fengsel for å ha «fordervet ungdommens moral» med sin frigjorte, selv-produserte Broadway-musikal «Sex», og ble tidenes største filmstjerne i en alder av 40 år. Bessie Smith slo ned store mannfolk på fest og gav New York-fiffen bakoversveis med sanger om kvinnelig seksualitet som verden aldri før hadde hørt.

«Stardust» er et sjokkerende og inspirerende show om dekadense, skam, ekstase og ambisjon på oldemors tid. Med seg på scenen har Hilde Louise en levende jazz-trio som er sterkt delaktig i å transportere oss fra New York i «de glade 20-åra», via Berlin på sitt mørkest, Paris på sitt villeste og Kristiania på sitt mest uskyldige…

Forestillingen får Norgespremiere på Chat Noir 1. juli og inngår i Juster-festivalen på teateret.

Telefonbestilling: 815 33 133

Bestilling/gruppebestilling:
billetter@chatnoir.no

Forestillingsfakta

Show/humor

Showstart: 1 jul 2021

Showslutt: 17 jul 2021

Billetter:

Billettpris:

Kategori 1: kr 565,- inkl. avgift
Kategori 2: kr 495,- inkl. avgift

Med: Hilde Louise Asbjørnsen m/band

Spilletid: 1 time og 20 minutter uten pause

Produsent: Starworks