Oslo Jazzfestival: Maria Schneider & Oslo Jazzensemble

Oslo Jazzfestival: Maria Schneider & Oslo Jazzensemble

Pianist, komponist, dirigent og fem ganger Grammy-vinner Maria Schneiderer et kjent navn for Oslos jazzpublikum. Sist hun spilte på Oslo Jazzfestival var for fullsatt sal i Operaen i 2008, så det er god grunn til å tro at det vil bli trangt om plassen på Chat Noir under årets festival. Våren 2020 er Schneider aktuell med sitt nye album – «Data Lords». Oslo Jazzfestival blir den første jazzfestivalen i Europa hvor man kan høre den nye musikken live, og den skal fremføres i samarbeid med Oslo Jazzensemble.

Da Maria Schneider først møtte Oslo Jazzensemble het de Ensemble Denada. Siden den gang har Schneider og storbandet spilt sammen på flere av Europas største jazzfestivaler, inkludert Maria Schneiders opptreden som Artist in Residence på Moldejazz i 2018– «jordskjelv på Moldejazz,» skrev Dagbladet. Etter Jazzfestivalen i San Sebastián ble fjorårets konsert på festivalens hovedscene karakterisert som enav de beste i festivalens historie. Nå er ting annerledes: Bandet heter nå Oslo Jazzensemble, og repertoaret vil bestå av helt ny musikk fra Schneider.

«Data Lords» blir hennes første utgivelse siden det Grammy-vinnende «The Thompson Fields» i 2015. Albumet er Schneiders kommentar til omgivelsene vi lever i, polariseringen mellom det digitale og det organiske.

«One world clamors for our constant attention. The other doesn’t need us at all,» som hun uttrykker det.

I tillegg til den nye musikken, kan vi være heldige nok til å oppleve gjenhør med noen av de tidligere Grammy-vinnende komposisjonene hennes.

Telefonbestilling: 815 33 133

Bestilling/gruppebestilling:
billetter@chatnoir.no

Forestillingsfakta

Jazz

Showstart: 15 aug 2020

Showslutt: 15 aug 2020

Billetter:

Billettpris: kr 380,- inkl. avgift
Student: kr 295, - inkl. avgift

Med: Maria Schneider og Oslo Jazzensemble

Spilletid: 1 time og 30 minutter uten pause

Produsent: Oslo Jazzfestival